VNG Connect

Kennis, netwerk en ontwikkeling. Van talent en van ervaren professionals bij gemeenten. Daarvoor staat VNG Connect. Met congressen, opleidingen en trainees. Dankzij flexibel en razendsnel schakelen tussen digitale, fysieke of hybride congressen en trainingen was 2021 een jaar waarin weer optimistisch naar de toekomst wordt gekeken. Connected zijn is juist nu belangrijk.

Een relatief succesvol jaar

Medewerkers en directie van VNG Connect haalden in 2021 alles uit de kast. Zo werd 2021 ondanks alle problemen door corona een relatief succesvol jaar. VNG Connect Trainees plaatste een recordaantal jonge talenten. VNG Connect Congressen wist z’n bijgestelde targets te halen. VNG Connect Academie zet de ingezette kwaliteitsslag door en komt steeds beter tot z’n recht.

62 trainees

kregen een werk- en opleidingsplek bij gemeenten, provincies, ministeries, de Ombudsman en bij de VNG. Jong talent binnenhalen en houden, is de trend in de overheid. VNG Connect Trainees werft en begeleidt jonge, ambitieuze mensen met hart voor de publieke sector.

Congressen

Voortdurend schakelen. Congressen op locatie moesten vaak worden omgezet naar online. Plannen, werken, bijsturen. 2021 was een oefening in wendbaarheid. VNG Connect Congressen leerde om te leven met de pandemie. Kennis delen en ervaring uitwisselen gaat online ook goed. Op de fysieke evenementen kwam de nadruk nog meer op netwerken. Een paar aansprekende voorbeelden staan hieronder.


De Dag van de Stad

1.200 deelnemers

In Parkstad Limburg én online beleefden op 1 november stedelijke professionals, bestuurders, wetenschappers en anderen hoe de geschiedenis van een stad een inspiratiebron kan zijn voor de toekomst. Nieuwsgierig? Kijk de terugblik.


Voor De Jeugd Dag 2021

2.000 deelnemers

Volledig digitaal, op 27 september live vanuit de Westergas in Amsterdam. Verhalen en discussies met collega’s en met de jeugd zelf. Ideeën en samenwerkingen kregen een boost. Nieuwsgierig? Herinneringen ophalen? Kijk de terugblik

VNG Academie

De VNG Academie schakelde eveneens veel tussen fysieke en online trainingen en leergangen. Een groot succes was de VNG Leergang Urban Communication. 17 Strategisch communicatieadviseurs deden mee aan een verdieping op hun vak en doken gezamenlijk in alle ins en outs van strategische adviesvaardigheden. Andere trainingen waar veel belangstelling voor was waren de Materclass Strategisch Financial en Ondersteunen omgevingsplan.